VM Motori je talijanska je tvrtka iz mjesta Cento u Emiliji Romagni, koja je danas u vlasništvu FCA grupacije.

VM Motori osnovali su 1947. Claudi Vancini i Ugo Martelli. Specijalizirani za dizelske motore, na tržište su donijeli mnoge inovacije, pa je tvrtka 1947. proizvela prvi talijanski zrakom hlađeni dizel s izravnim ubrizgavanjem goriva. Njihov raspon motora bio je prvenstveno za industrijsku i brodsku  uporabu, a 1974. napravili su HR seriju s predpaljenjem, turbo punjenjem i vodenim hlađenjem, okretaja do 4200 o/min.

VM je napravio i najveći 3-cilindrični dizel, 1,8-litreni motor koji je  bio je alternativa bokserima u Alfi 33. U 1980-ima, British Leyland je ugradio VM dizelaše u Range Rovere i Rovere 800, a VM se  također uključio neobične Covinisove sportaše s 4- i 6-valni turbodizelaši.

U 1990-ima kupci su bili Alfa Romeo, Chrysler, Ford, General Motors i Rover, a dizeli su također pokretali modele Jeep. Godine 1998. VM Motori razvio je 2-litreni četverocilindrični common rail i njegove 1,5-litrene izvedenice s kraćim cilindrom, a oba su licencirana za Hyundai i također su korištena u Kiji. Isti 2-litreni motor kasnije je također pokretao Opel Antaru i Chevrolet Captivu. Među specijalnim vozilima koja koriste svoje dizele je i aktualni londonski taksi.

VM Motori danas proizvodi i dizel motore za vojna vozila, generatore i plovila.

U MRS NAUTICI ponosni smo na 20 godina iskustva te tvornički lincecirano osoblje u prodaji i servisu VM MOTORI brodskih i industrijskih motora , te rezervnih djelova za njih.

Slobodno nas kontaktirajte jer stojimo Vam na raspolaganju!

VM MR 504 Serija (4)

VM MR 506 Serija (2)

VM MR 704 Serija (3)

VM MR 706 Serija (3)